Over 4Motive

4Motive is in 2012 opgericht door de huidige eigenaar Paul van Diemen en uitgegroeid tot een serieuze speler op het gebied van het importeren en distribueren van  automaterialen. Wij kiezen bewust voor het importeren van merken die niet door andere importeurs worden gevoerd. Hiermee onderscheiden wij ons van de concurrentie en kunnen onze klanten zich op hun beurt weer onderscheiden van andere grossiers.

Inmiddels hebben wij al een aantal merken succesvol op de markt gebracht zoals bijvoorbeeld HEPU, XEVO, Klarius en sinds kort ook Quinton Hazell. Stuk voor stuk merken met dezelfde visie als 4Motive: het leveren van topkwaliteit producten tegen een eerlijke prijs. Onze kernwaarden zijn nog altijd RAAK, wat staat voor: Relatie, Aandacht, Anders, Kwaliteit. Kernwaarden waar wij als bedrijf voor staan en waar u ons als klant aan mag houden!

Een goed product verkoopt natuurlijk zichzelf. Wij voegen extra waarde toe door onze uitgebreide expertise en vakkennis:

BRUTO PRIJSSTELLING
De merken die wij voeren zijn exclusief bij ons verkrijgbaar. Uniek is dat 4Motive zelf de brutoprijsstelling bepaalt voor alle producten uit het assortiment. Hiermee garanderen wij een uitgekiende prijsstelling waarmee u over het volledige
programma concurrerend bent en tegelijkertijd voldoende marge kunt maken.

STOCKADVIES
Een goed stockadvies zorgt ervoor dat u een goede omloopsnelheid kunt realiseren. Ons stockadvies is perfect afgestemd op de Nederlandse markt. Desgewenst kunnen wij zelfs uw eigen verkoophistorie meewegen om te komen tot een voorraad die optimaal is afgestemd op de vraag in uw regio.

ZOEKDATABASES
Al onze merken zijn te vinden in de leidende databases ALDOC en TecDoc. En daarbij ook in alle zoekdatabases die gebruik maken van deze data, zoals Bright, Rapido en grossier.nu. Onze voorraden zijn gekoppeld met deze systemen waardoor het voor u direct zichtbaar is of een artikel snel leverbaar is. Desgewenst kunt u zelfs onze voorraadinformatie tonen in het zoekprogramma dat u uitzet naar uw eigen klanten!

LOGISTIEK
Onze logistiek is uitbesteed aan één van de grotere transporteurs, een partij die is gespecialiseerd in de automotive. Hierdoor kunnen wij nagenoeg alle automaterialen-grossiers in de nacht beleveren.

Heel knap hoe dit is opgezet. Wij zijn erg blij dat wij ons kunnen onderscheiden met andere merken dan onze buurman. Met name de stockvoorstellen van 4Motive zijn gewoon geweldig, waardoor wij nagenoeg alle vraag vanuit onze eigen voorraad kunnen leveren.”

Wij zijn altijd zeer kritisch op de kwaliteit van de merken die wij voeren. Wij hebben dan ook een voorkeur voor de bekendere merken en doen zaken met de grotere importeurs. 4Motive heeft ons positief verrast met een goed voorstel en super dienstverlening. Klarius, XEVO en HEPU zijn voor ons inmiddels merken waarin wij een mooie omzet realiseren.”